ECONOMIA
Economia 09/06/2011

Esade alerta que "hi haurà males notícies" si les autonomies no compleixen l'objectiu de dèficit

El professor Josep Comajuncosa pronostica que, si les comunitats incompleixen l'objectiu, l'Estat haurà d'apujar els impostos o fer noves retallades

à. Font Manté
1 min
Josep Comajuncosa, professor d'Economia d'Esade

BarcelonaEsade ha alertat avui que aquest any hi haurà "males notícies" si les comunitats autònomes són incapaces de complir els objectius de dèficit. Segons Josep Comajuncosa, professor d'Economia, si això es confirma l'Estat haurà d'apujar els impostos o imposar noves retallades per compensar el dèficit de les comunitats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Unió Europea obliga Espanya acabar l'any amb un dèficit del 6% (davant del 9,2% registrat al 2010). Aquest 6% es reparteix de manera diferent entre les diferents administracions. A les comunitats els correspon rebaixar el dèficit a l'1,3%, però Catalunya ja ha dit que no podrà complir aquesta xifra i existeixen dubtes que altres autonomies (com Castella-la Manxa) siguin capaces d'assolir l'objectiu.

Segons Comajuncosa, si això es confirma l'Estat estarà obligat a apujar els impostos o a executar noves mesures d'austeritat. Aconseguir el dèficit del 6% és prioritari perquè "el més important és baixar la prima de risc", que és el sobrepreu entre els interessos que paga Espanya pel seu deute en comparació amb Alemanya. El professor d'Esade creu que és clau "abaixar la prima de risc al 4%". Actualment està per sobre del 5%.

stats