Economia 08/06/2012

Fonts europees asseguren que Espanya demanarà el rescat aquest cap de setmana però Madrid ho nega

L'agència Reuters afirma que el rescat és imminent i cita fonts de la Comissió Europea i del govern alemany. El ministeri d'Economia ho nega "rotundament" mentre Brussel·les només diu que la intervenció es produirà "en setmanes"

Ara
1 min
ESPERANT MARK RUTTE Rajoy es va reunir amb el primer ministre en funcions d'Holanda, que rebutja els eurobons i les ajudes directes  a la banca.

Madrid / BerlínFonts europees han assegurat que Espanya demanarà el rescat de la seva banca aquest mateix cap de setmana, però el govern espanyol ho nega "rotundament". L'agència Reuters ha informat avui que la petició arribarà després d'una conferència telefònica entre els ministre de finances de l'eurozona que se celebrarà dissabte. "La previsió és que l'anunci es faci dissabte a la tarda", ha dit una de les fonts. En la seva informació, Reuters cita dues fonts de la Comissió Europea i una font del govern alemany.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons la secretària d'Estat de Pressupostos, Marta Fernández Currás, aquesta notícia és falsa. Després d'intervenir en una jornada, Currás ha aprofitat per negar "rotundament" que Espanya demani el rescat. Paral·lelament, una portaveu del ministeri d'Economia també ha negat la informació i s'ha remès als comentaris del president espanyol, Mariano Rajoy, que aquest dijous assegurava que esperaria als resultats de les auditories independents que estan examinat els comptes dels bancs espanyols abans de parlar amb Europa.

La versió oficial de Brussel·les

Poc abans que Reuters publiqués la notícia, el portaveu econòmic de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj, havia dit que el rescat de la banca espanyola es produiria "en setmanes". En una entrevista a TV3, Altafaj ha negat que hi hagi una data límit, però ha admès que el rescat del sector financer espanyol es farà tan aviat com es pugui. Brussel·les està esperant el resultat de les auditories independents que ha encarregat l'estat espanyol, així com els estudis que fan l'FMI i la mateixa CE, per saber l'estat real dels bancs espanyols i executar l'ajuda al sector.

stats