Economia 09/05/2012

Espanya incomplirà l'objectiu de dèficit segons les previsions de Brussel·les

Una filtració de les perspectives econòmiques que la Comissió Europea presenta divendres fixa el dèficit espanyol en el 6%

Acn
1 min

Brussel·lesLa Unió Europea preveu que l'estat espanyol incompleixi els objectius de dèficit aquest any i el vinent, segons han assegurat a l'agència Reuters alts càrrecs comunitaris i espanyols. Les previsions econòmiques que presentarà la Comissió Europea divendres indicaran que l'Estat tindrà un dèficit del 6% el 2012 i de gairebé el 4% el 2013 si no impulsa més retallades, segons diuen les fonts de Reuters. Si es confirma aquesta informació, i si no es flexibilitzen els límits de dèficit, Espanya incompliria els terminis marcats per Brussel·les i podria fer front a sancions. Des de la Comissió Europea rebutgen comentar filtracions a la premsa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'executiu comunitari anunciarà aquest divendres les previsions econòmiques per als 27 països de la Unió Europea de cara al 2012 i el 2013, unes xifres que inclouran les de creixement econòmic, el dèficit pressupostari i els nivells de deute. La informació feta pública per l'agència Reuters és una filtració d'aquestes dades. Els costos del finançament d'Espanya han augmentat per les preocupacions dels inversors davant del temor que el govern espanyol pugui haver de rescatar el sector bancari.

Espanya s'havia compromès a reduir el dèficit públic al 5,3% del producte interior brut (PIB) i al 3% el 2013, i l'executiu estatal sempre ha defensat que complirà els objectius promesos. El 2011, el dèficit va ser del 8,5%. Segons informa Reuters, un funcionari espanyol que ha demanat restar en l'anonimat ha assegurat que no hi ha plans per suavitzar els objectius de dèficit i ha subratllat que l'executiu de Mariano Rajoy té la intenció de complir els objectius. "Les reformes i el pressupost que hem presentat aquest any ens posen en el camí adequat", ha explicat el funcionari a l'agència de notícies.

stats