Economia 11/07/2012

Espanya crea 415.000 llocs de treball públics en quatre anys

D.s.u.
1 min

BARCELONA.La patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya Pimec va fer públic ahir un informe sobre els empleats públics a l'estat espanyol i a Catalunya en què es posa en relleu que totes dues administracions han incrementat el nombre de treballadors des del 2007. Mentrestant, el sector privat ha destruït ocupació, un fet que ha desembocat en l'augment del pes dels funcionaris sobre el conjunt de treballadors de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el cas espanyol en concret, segons les dades de la patronal -que es basa en les que publiquen l'INE i el ministeri d'Hisenda-, l'ocupació del sector públic s'ha incrementat entre el 2007 i el 2011 un 5,9%, entre totes les administracions -autonòmiques, locals i estatal-. Això significa un augment de 415.243 empleats i situa el total de treballadors públics en 2.690.099. En l'últim trimestre del 2011, però, s'ha corregit la tendència alcista del sector públic.

L'augment més important és l'administració central, que ha crescut un 5,9%. En el cas concret de Catalunya, però, el creixement ha estat més important pel que fa als treballadors de la Generalitat, que s'han incrementat un 9,6%, fins a arribar a un total de 306.500.

Malgrat aquest augment superior, el pes dels treballadors públics sobre el total d'empleats segueix sent el més baix de l'Estat. Mentre que a Catalunya signifiquen un 10% del total, la mitjana espanyola és del 14,8%. Per comunitats, on més pes tenen els empleats públics és a Extremadura, on representen el 25,4% del total, seguida d'Andalusia, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Aragó i Madrid.

stats