Economia 06/09/2012

Espanya, en mans del Banc Central Europeu

Draghi pot anunciar aquest dijous l'adquisició il·limitada de bons espanyols tot i les reticències d'Alemanya

Laia Forès
1 min
L'HOME CLAU El president del BCE, Mario Draghi, té a les seves mans la decisió d'alleugerir la pressió dels mercats sobre Espanya reactivant la compra de bons. El president del Bundesbank hi està en contra.

Brussel·lesAlemanya poques vegades perd la batalla en l'arena europea, però aquest dijous el Banc Central Europeu (BCE) podria ignorar les peticions del president del Bundesbank, de l'entorn de la totpoderosa cancellera alemanya i d'una bona colla d'economistes del país germànic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els alemanys s'han entestat a evitar que el BCE reactivi la compra de bons sobirans d'Espanya i Itàlia, però el més probable és que el president de l'entitat, Mario Draghi, decideixi que ara toca donar un cop de mà als socis amb problemes. Madrid i Roma esperen amb ànsia que el BCE anunciï aquest dijoys que tornarà a comprar deute per alleugerir la pressió dels mercats.

Cada primer dijous de mes es reuneix a Frankfurt (Alemanya) el consell de govern del BCE, però aquesta reunió té ben poc d'ordinària. La trobada serà clau per donar una mica d'oxigen a l'economia espanyola i, de pas, per calmar els nervis de la resta de socis de l'euro. Que no és una reunió qualsevol ho demostra el fet que el president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, també hi assistirà per explicar la situació de la moneda única.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats