CRISI
Economia 16/07/2012

Espanya no recuperarà fins al 2025 el nivell econòmic que tenia el 2007, segons el CES

Això es produirà "en el millor dels casos", segons Marcos Peña, president del Consell Econòmic i Social

Efe
1 min
Marcos Peña, president del CES, amb l'exministre de Treball, Valeriano Gómez

San Lorenzo de el EscorialMarcos Peña, president del Consell Econòmic i Social (CES), ha assegurat que Espanya no recuperarà fins al 2025 la situació econòmica i el nivell de feina que tenia el 2007. Això seria "en el millor dels casos" i tenint en compte que es creessin 300.000 llocs de treball nets a l'any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Peña ha assenyalat també que els 450.000 joves menors de 29 anys que ni estudien ni treballen en aquests moments són "una autèntica bomba de rellotgeria a la porta de casa nostra", segons ha dit als cursos d'estiu de la Universitat Complutense.

Segons el president del CES, el millor que podria passar seria que s'albirés la recuperació econòmica i que la societat tingués l'expectativa que les coses milloraran. "Aquest estat d'ànim podria arribar a produir, en el millor dels supòsits, que no es destruïssin llocs de treball nets el 2013, cosa que seria un èxit descomunal encara que l'atur cresqués aquell any". Si aquestes condicions es donessin, Espanya podria recuperar el 2025 la situació que tenia abans de la crisi.

De totes formes, Peña ha admès que aquesta és una possibilitat remota i d'una "ambició desmesurada".

stats