Economia 17/07/2012

Espanya no tornarà fins al 2025 al nivell previ a la crisi, segons el CES

Ara
1 min

BARCELONA.Marcos Peña, president del Consell Econòmic i Social (CES), va assegurar ahir que "en el millor dels casos" Espanya no recuperarà fins al 2025 la situació econòmica i el nivell d'atur que tenia el 2007. Perquè això sigui possible, l'Estat haurà de crear 300.000 llocs de treball nets a l'any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Peña, els 450.000 joves de menys de 29 anys que actualment ni estudien ni treballen "són una autèntica bomba de rellotgeria a la porta de casa nostra". El president del CES va fer aquestes declaracions durant la seva participació a la jornada d'estiu de la Universidad Complutense, informa l'agència Efe.

La possibilitat de recuperar al 2025 el nivell previ a la crisi se supedita, segons Peña, al fet que la societat comenci a albirar la recuperació econòmica i es torni més optimista. "Aquest estat d'ànim -va explicar- podria arribar a produir que, en el millor dels supòsits, no es destruïssin llocs de treball nets el 2013, cosa que seria un èxit descomunal encara que l'atur cresqués aquell any". De totes maneres, el president del CES va admetre que aquesta possibilitat és remota i d'una ambició "desmesurada".

Peña va recordar que la meitat de la joventut està desocupada i que part dels que treballen no ho fan en les mateixes condicions. "Això afecta la cohesió social -va afirmar-, i la cohesió social és un element imprescindible per al benestar, per a la competitivitat, per a la productivitat i per a la recuperació econòmica". A parer seu, "aquesta és una societat en risc".

"Estem malgastant l'únic element que ens ajudaria a sortir de la crisi, que és la intel·ligència, el coneixement i la formació", va concloure.

stats