CRISI FINANCERA
Economia 09/06/2012

L'Eurogrup supervisarà els comptes públics d'Espanya a canvi de l'ajuda als bancs

Tot i que De Guindos ho ha negat, l'Eurogrup assegura que revisarà l'evolució macroeconòmica de l'Estat en paral·lel al suport al sector financer

Ara
1 min

BarcelonaL'Eurogrup ha assegurat que supervisarà els comptes públics d'Espanya de forma paral·lela a l'ajuda financera que entregarà als bancs de l'Estat. En el comunicat on ha confirmat que prestarà 100.000 milions d'euros, l'Eurogrup afirma que el progrés macroeconòmic i de reducció del dèficit serà "revisat de prop i de forma regular en paral·lel a l'assistència financera".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al comunicat es confirma que la injecció serà de 100.000 milions d'euros, l'equivalent al 10% del PIB espanyol. L'ajuda, que servirà per recapitalitzar la banca, s'utilitzarà per cobrir les necessitats de capital i també inclou un "marge addicional" per assegurar-se que la quantitat injectada és suficient, segons ha dit en un comunicat.

Encara no se sap a través de quin fons europeu vindrà exactament l'ajuda als bancs espanyols, si l'EFSF o l'ESM. En qualsevol cas, els diners es transferiran al Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB), que és un organisme estatal, i des d'allà s'injectaran als bancs espanyols.

stats