Economia 16/04/2012

Europa adverteix l'Argentina que l'expropiació d'YPF tindrà conseqüències

La Comissió Europea creu que l'expropiació envia un senyal "molt negatiu" als inversors i podria danyar seriosament el clima de negoci al país

Efe
1 min

Brussel·lesLa Comissió Europea ha advertit aquest dilluns el govern argentí que l'expropiació del 51% del capital social d'YPF, controlada per l'espanyola Repsol, envia un senyal "molt negatiu" als inversors i podria danyar seriosament el clima de negoci al país.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Una expropiació del govern argentí enviaria un senyal molt negatiu a inversors –nacionals i internacionals– i podria danyar seriosament el clima empresarial a l'Argentina", ha assenyalat el portaveu europeu de Comerç, John Clancy, en declaracions a Efe.

Clancy ha expressat el desig de la Comissió Europea que les diferències entre el govern argentí i Repsol YPF puguin ser llimades a través d'una solució comuna que satisfaci ambdues parts.

L'executiu comunitari advoca en aquest sentit per trobar una "solució de mutu acord que no malmeti el clima empresarial i les relacions entre la UE i l'Argentina".

La setmana passada, el president de la CE, José Manuel Durao Barroso, va enviar un missatge a l'oficina de Cristina Fernández a través de la delegació de la Comissió a Buenos Aires en què mostrava la seva preocupació i demanava respecte als compromisos del país amb les inversions estrangeres.

Abans, la CE havia fet públic que estava "del costat d'Espanya" en aquesta polèmica amb l'Argentina, encara que reconeixia que no compta en l'actualitat amb mecanismes jurídics per pressionar el país llatinoamericà amb la finalitat que compleixi els seus compromisos en relació amb les inversions d'empreses de països comunitaris.

stats