CRISI FINANCERA
Economia 29/12/2010

Europa estrena nova supervisió financera amb l'entrada d'any

Tindrà capacitat per prohibir pràctiques de risc i prendre decisions legalment vinculants en cas que les autoritats nacionals actuïn contradient la normativa comunitària

Redacció
1 min

BarcelonaAmb l'entrada d'any també comença a funcionar la nova supervisió financera de la Unió Europea. Després de la darrera crisi, que ha costat milers de milions d'euros als estats, el dia 1 de gener comencen a funcionar tres noves autoritats que controlaran bancs, asseguradores i mercats. Tindran seu a Londres, París i Frankfurt i capacitat per prohibir pràctiques de risc i prendre decisions legalment vinculants en cas que les autoritats nacionals actuïn contradient la normativa comunitària.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tanmateix, fonamentalment la supervisió continuarà sent una competència nacional, tot i que a partir d'ara Europa comptarà amb un sistema de vigilància comuna per a situacions d'emergència, desacords entre països o incompliment de les normes comunitàries.

Entre les mesures que es duran a terme hi ha la repetició dels tests d'estrès a les entitats financeres, aquesta vegada amb una metodologia millorada. No es coneix encara la data exacta de les proves, les segones a què se sotmetrà la banca. Els anteriors tests van ser molt criticats per no haver detectat els greus problemes de la banca irlandesa, que van arrossegar al col·lapse de les finances públiques i el posterior rescat del país.

stats