CRISI FINANCERA
Economia 06/06/2012

Europa ofereix un rescat 'suau' a Espanya

L'ajuda s'empraria bàsicament per reestructurar el sistema financer. A canvi de l'ajuda, Europa només imposaria condicions "molt limitades"

Reuters
1 min
Mariano Rajoy, en la cloenda de les jornades del Cercle d'Economia / EFE

BarcelonaEls dirigents europeus estudien oferir a Espanya un programa de rescat de baixa intensitat. A diferència de Grècia, Irlanda o Portugal, el rescat només serviria per reestructurar el malmès sistema financer espanyol i no el conjunt de l'economia. Segons informen mitjans com l'agència Reuters o el diari 'Financial Times', a canvi d'oferir aquesta ajuda Europa només imposaria condicions "molt limitades" a Espanya, tot i que no especifica quines.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les fonts afirmen que aquest rescat 'suau' permetria a Espanya esquivar el control directe de les finances públiques per part de les institucions europees, una supervisió que sempre ha molestat els països rescats.

Els dirigents europeus que citen els diferents mitjans asseguren que Espanya no hauria d'aplicar gaire mesures addicionals gràcies a les reformes que el govern espanyol ha aprovat en els darrers mesos.

stats