Economia 24/02/2012

Mas defensa que Eurovegas portaria un turisme de qualitat i no "de borratxera"

El president de la Generalitat veu el projecte compatible amb el model industrial català, i assegura que faran el possible per atraure la inversió. Diu que el complex farà que Barcelona superi París i Londres en turistes

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest divendres que el projecte Eurovegas portaria a Catalunya un turisme de qualitat i no "de borratxera". "Es tracta de fer hotels, restaurants, comerços, centres de lleure, espectacles permanents i convencions. Això és atraure turisme que ens interessa, no és el de borratxera, sinó el que deixa diners", ha argumentat Mas, que ho ha considerat "perfectament compatible" amb el model industrial i de recerca català. De fet, el president ho ha comparat amb Califòrnia, on Silicon Valley conviu amb Hollywood. "Ho farem el millor que puguem per intentar atraure aquesta inversió", ha conclòs Mas després de reunir-se amb empresaris a l'Iese.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa posterior a la trobada amb els empresaris, el president del Govern ha reivindicat el projecte i ha subratllat que convertiria Catalunya i Barcelona en el primer centre turístic d'Europa "de llarg i per sobre de París i Londres".

Mas també ha volgut posar l'accent en què el projecte és "perfectament compatible" i "complementari" amb la indústria, la recerca, la universitat i la innovació, i ha posat l'exemple de Califòrnia, on pot ser tan important Silicon Valley com Hollywood. "No hem de renunciar a cap cosa perquè tot això és perfectament compatible", ha reblat.

No obstant això, Mas ha reiterat que Catalunya surt en desavantatge vers Madrid: "Vam començar la carrera molts metres enrere", ha dit, tot i que ha assegurat que s'està intentant escurçar aquesta distància. La Generalitat, ha subratllat, està posant "les seves millors cartes sobre la taula" perquè el magnat Sheldon Adelson "no cregui que només té una única opció".

stats