CRISI
Economia 31/12/2010

La zona euro té un 20% de probabilitats de sobreviure, segons un 'think tank' britànic

Els problemes del deute a Espanya i Itàlia acabaran arrossegant la moneda única, segons el Center for Economics and Business Research

Efe
1 min

LondresEls països se la zona euro només tenen un 20% de probabilitats de sobreviure en el seu format actual durant la propera dècada, segons el think tank britànic Center for Economics and Business Research (CEBR). L'entitat creu que les necessitats d'Espanya i Itàlia per refinançar el seu deute acabaran provocant una nova crisi i que els desequilibris entre els països que comparteixen la moneda única seran fatídics per al futur de l'euro.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l'estudi, Espanya i Itàlia hauran de refinançar uns 400.000 milions d'euros en deute abans de la primavera.

"Arribats a aquest punt, l'euro podria fer fallida", assenyala Douglas McWilliams, conseller delegat de CEBR. McWilliams creu que "si l'euro no es trenca, aquest podria ser l'any en el qual es debiliti de forma substancial la paritat amb el dòlar".

En la seva nota, CEBR també apunta que la crisi del deute sobirà a Grècia i Irlanda ha sacsejat els països de la zona euro de tal manera que Alemanya podria haver perdut la paciència rescatant altres països. Segons el think tank, això podria acabar provocant la divisió en el bloc actual de països que comparteixen la moneda europea.

stats