Economia 30/11/2011

La justícia imputa Xavier Pujol (Ficosa) per falsedat documental

També estan citats a declarar dos empleats més de la companyia per fals testimoni

efe
1 min

BarcelonaLa titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona ha citat a declarar com a imputats el conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol, i dos empleats més de la companyia, arran de la denúncia presentada per falsificació documental i fals testimoniatge. Segons Efe, la jutge ha pres aquesta decisió en trobar indicis de delicte en els fets que relata la denúncia, presentada fa unes setmanes pels advocats de la família Tarragó, accionista de Ficosa, que està controlada per la família Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons els advocats dels Tarragó, que han estat desplaçats dels llocs executius del grup, en aquell judici els Pujol van utilitzar com a proves per defensar-se unes nòmines que estaven falsificades, a més de presentar testimoniatges falsos. En paral·lel a dues demandes laborals i a la denúncia penal, els Tarragó han emprès accions legals tant a Espanya com a l'estranger per intentar recuperar l'equilibri accionarial que existia quan es va fundar l'empresa.

El grup Ficosa és una de les majors multinacionals del sector de components de l'automoció, amb presència a 19 països, amb una plantilla d'uns 8.000 treballadors, i té una facturació d'uns 800 milions.

stats