Economia 28/03/2012

La subhasta de CatalunyaCaixa s'accelerarà "moltíssim en els pròxims dies o setmanes"

El ministre De Guindos diu que "és molt important escurçar els terminis i transmetre el senyal que s'avança d'una manera decidida, ràpida, especialment amb les entitats que han tingut més dificultats"

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat avui que el procés de subhastes de Banc de València i CatalunyaCaixa s'accelerarà "moltíssim en els pròxims dies, en les pròximes setmanes".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"És molt important escurçar els terminis i transmetre el senyal que s'avança d'una manera decidida, ràpida, especialment amb les entitats que han tingut més dificultats", ha dit el ministre.

Per això, en la seva intervenció en el Fòrum ABC, De Guindos ha avançat que el procés de sortida de l'Estat del capital de Banc de València i CatalunyaCaixa s'accelerarà.

Alguns interessats en el Banc de València porten més d'un mes esperant la subhasta de l'entitat, per a la qual el Fons de Garantia de Dipòsits (FGD) gairebé no té recursos de la banca que permetin oferir al comprador garanties que cobreixin futures pèrdues.

En el cas de CatalunyaCaixa, però, es pensava que la subhasta es produiria després de l'estiu, encara que aquesta idea va perdre força quan l'entitat va demanar a finals de la setmana passada que la seva licitació fos "abans de l'estiu".

Després de les declaracions del ministre, el dubte segueix sent què passarà amb Novagalicia, que busca inversors privats contra rellotge per evitar ser subhastada i fins i tot, segons fonts financeres, ha plantejat l'opció de vendre fins a un 40% de la participació que controla l'Estat.

Igualment, també es manté la incertesa de si la banca haurà d'ampliar les seves aportacions al Fons de Garantia de Dipòsits perquè aquest ofereixi un esquema de garantia que faci més fàcil la venda de CatalunyaCaixa o si l'Estat accedirà a prestar algun tipus d'ajuda pública.

stats