Economia 16/02/2012

Les entitats que no sanegin els seus balanços podran ser sancionades

De Guindos eleva en 2.000 milions, fins el 52.000, el valor de les provisions addicionals que hauran de fer el conjunt d'entitats financeres

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat avui que el govern espanyol podrà sancionar a les entitats financeres que no compleixin els nous requeriments de sanejament dels seus actius immobiliaris dubtosos. El ministre ha elevat en 2.000 milions, fins el 52.000, el valor de les provisions addicionals que hauran de fer el conjunt d'entitats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva compareixença al Congrés, que avui ha validat el decret de la reforma financera amb els vots a favor de PSOE i CiU, De Guindos ha dit que aquelles entitats que cometin “infraccions greus”, és a dir no redueixin el valor dels seus actius immobiliaris fins a preus de mercat, podran “ser objecte d'expedients sancionadors”.

Després del ple del Congrés, el ministre ha justificat l'augment de 2.000 milions en el càlcul de les provisions en que la primera estimació es va fer a mitjans de l'any passat i ha insistit en que la nova xifra suposa un augment del 3%, una “desviació molt petita”.

De Guindos ha reiterat que aquelles entitats que es fusionin tindran dos anys, en comptes d'un, per complir aquestes noves exigències i també podran carregar aquest sanejament contra capital i no contra resultats. De Guindos ha insistit en que l'objectiu és que el futur mapa financer sigui més “eficient, viable i solvent” i que torni a fluir el crèdit i s'abaixi el preu de l'habitatge.

Les noves provisions exigeixen a les entitats

stats