Crisi financera
Economia 14/06/2012

L'FMI adverteix que l'eurozona ha d'aplicar mesures "integrals i urgents"

Fitch preveu que el deute espanyol arribarà al 84% del PIB aquest any

Efe
1 min

Washington / MadridEl Fons Monetari Internacional (FMI) ha reiterat aquest dijous que Espanya ha fet el "pas adequat" en sol·licitar ajuda per al sector financer a l'Eurogrup, però ha assegurat que es necessiten "accions integrals i urgents" a l'eurozona. "El volum [del rescat] a la banca és l'adequat per confirmar que les necessitats seran cobertes", ha afirmat Gerry Rice, portaveu de l'FMI.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rice ha insistit que l'FMI no té previst donar assistència financera a l'estat espanyol, i ha afegit: "Seria desitjable enfortir la gestió de la crisi a través d'una institució paneuropea, i celebrem els avanços en aquest sentit a Europa". Ha precisat, però, que "no hi ha converses" sobre una participació de l'FMI amb fons en aquesta institució.

D'altra banda, l'agència de qualificació de riscos Fitch creu que el nivell de deute de l'Estat arribarà al 84% del PIB en tancar el 2012, quasi 45.000 milions més del que preveu l'executiu espanyol, en gran mesura per l'augment del deute que comportarà el rescat financer.

En l'últim quadre macroeconòmic, publicat a finals d'abril, el govern central calculava que el deute tancaria el 2012 en el 79,8% del PIB, tot i que llavors encara no havia sol·licitat l'ajut de 100.000 milions per a la banca. Fitch ha fet públiques avui les seves previsions, que es deuen en part al cost de recapitalització de la banca, i que situen el deute públic per sobre del 95% del PIB el 2015.

stats