CRISI DEL DEUTE
Economia 31/05/2012

Una missió de l'FMI visitarà Madrid dilluns per revisar els comptes anuals

Un portaveu del Fons Monetari Internacional (FMI) assegura que ni se li ha demanat ni es preveu cap pla de contingència per a Espanya. Lagarde i Saénz de Santamaría estan reunides a Washington

Efe
1 min

WashingtonUna missió del Fons Monetari Internacional (FMI) viatjarà a Madrid dilluns que ve per avaluar els comptes espanyols del 2011, segons ha informat el portaveu de l'organisme internacional, Gerry Rice.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ha dit que després d'aquesta revisió anual dels comptes, es redactarà un breu informe sobre els principals indicadors i les debilitats que observin els responsables destacats a la missió.

El viatge coincideix amb una escenari de grans pressions dels mercats sobre Espanya i amb la visita a Washington de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, per reunir-se amb la directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde, aquesta tarda.

Rice ha sortit al pas de rumors al voltant d'aquest trobada i ha negat que estigui damunt la taula la possibilitat d'injectar recursos a Espanya. "No es preveuen plans d'assistència a Espanya, ni Espanya ha sol·licitat ajuda financera". El portaveu ha detallat que la trobada, prevista des de fa setmanes, servirà per discutir "els esdeveniments econòmics recents a Espanya i a l'eurozona".

Ha defensat que les mesures preses per part del govern al sector financer espanyol "estan d'acord, en línies generals, amb les recomanacions fetes dins del programa d'avaluació" que va presentar l'FMI.

stats