CRISI DEL DEUTE
Economia 24/09/2011

L'FMI pressiona una mica més Europa perquè aturi la fase "crítica" de la crisi

Lagarde diu que confia plenament en la capacitat d'actuar dels països membres i garanteix que amb les mesures preses ja s'ha fet la meitat del camí

Efe
1 min

WashingtonEl Fons Monetari Internacional (FMI) ha declarat aquest dissabte la seva plena confiança en què els països de la zona euro faran el que calgui per avançar en l'actual fase "crítica" de la crisi del deute.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després de la reunió anual a Washington, la directora de l'FMI, Christine Lagarde, ha manifestat que tots comparteixen que és urgent actuar units per estabilitzar les turbulències financeres dels darrers mesos.

"Ja som a mig camí", ha assegurat Lagarde en sortir de la seva primera reunió com a director gerent de l'organisme. Les converses tant de l'FMI com de la trobada que avui ha fet el Banc Central s'han centrat en els deutes i les inestabilitats financeres que ha desencadenat la crisi.

El secretari del Tresor dels Estats Units, Timothy Geithner, ha instat els líders europeus a aturar "l'amenaça de fallides bancàries en cadena" i evitar nous contagis entre els països.

stats