CRISI
Economia 16/07/2012

L'FMI rebaixa les seves previsions per a Espanya i preveu que segueixi en recessió el 2013

L'organisme creu que el dèficit baixarà aquest any al 7%, però aquesta estimació no té en compte les retallades que el govern espanyol va aprovar la setmana passada

Efe
1 min
La directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde.

WashingtonL'economia espanyola retrocedirà menys del previst el 2012, però no tornarà al creixement el 2013, sinó que caurà un 0,6%. Així ho ha afirmat aquest dilluns l'FMI durant la presentació de la revisió de les seves previsions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L''Informe de perspectives econòmiques globals' apunta que l'economia espanyola retrocedirà un 1,5% el 2012 i no un 1,8%, com havia afirmat l'abril passat. De totes formes, el 2013 caurà un 0,6% en lloc del creixement del 0,1% que l'organisme dirigit per Christine Lagarde havia anunciat prèviament.

El 2011 Espanya va sortir de la recessió amb un creixement del 0,7%, un ritme que l'Estat no podrà mantenir ni aquest any ni el vinent.

A més, l'informe de l'FMI calcula que el dèficit d'Espanya baixarà aquest any fins al 7% (enfront del 8,9% registrat el 2011), cosa que no permetria complir el 6,3% que estableix Brussel·les. De totes formes, aquesta estimació no té en compte les retallades que el govern espanyol va aprovar la setmana passada.

stats