ENTITATS FINANCERES
Economia 08/02/2011

El FROB compareix al Congrés per explicar les ajudes concedides a les fusions de caixes

El sotsgovernador del Banc d'Espanya donarà explicacions sobre els préstecs concedits al Banco Financiero y de Ahorros, a Mare Nostrum, Banco Base i NovaCaixaGalicia

Redacció
2 min

BarcelonaEl sotsgovernador del Banc d'Espanya i president de la Comissió Redactora del Fons de Reestructuració Ordenada Bancaria (FROB), Javier Aríztegui, compareix al Congrés dels Diputats per explicar les ajudes concedides al Banco Financiero y de Ahorros, Banc Mare Nostrum, Banco Base i la fusió de les caixes gallegues en NovaCaixaGalicia, que sumen 8.035 milions d'euros, un 72% del total concedit per l'organisme. Així mateix, Aríztegui, rendirà comptes pel resultat de la reestructuració de Cajasur, entitat controlada anteriorment per l'Església Catòlica que va haver de ser intervinguda pel Banc d'Espanya i que ha sigut adjudicada a la BBK en una operació que ha requerit 392 milions del FROB.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La compareixença serà a porta tancada davant de la Subcomissió, ocasió que el PP vol aprofitar per demanar-li més informació sobre el pla presentat el passat 21 de gener pel Govern per accelerar la recapitalització de les caixes. No obstant això, el PSOE considera que la trobada ha de cenyir-se, estrictament, a l'ordre del dia i a la informació sobre els processos concrets en els que participa el FROB, ja que aquest és l'objectiu de la subcomissió.

En primer lloc, es tractaria de la subscripció de participacions convertibles en accions emeses per l'entitat central del sistema institucional de protecció establert per Caja Madrid i Bancaja, juntament amb Caixa Laietana, Penedès, La Rioja, Segovia i Ávila, que ha rebut 4.465 milions d'euros. El sotsgovernador també adonarà de la injecció de 1.162 milions a través de participacions preferents convertibles en quotes participatives emeses per l'entitat resultant de la fusió de Caixa Galicia i Caixanova en NovaCaixaGalicia. Per la seva part, l'operació de la CAM, Cajasur, Caja Extremadura i Caja Cantabria per formar el SIP Banco Base va requerir 1.493 milions d'euros, mentre que la constitució de Banc Mare Nostrum per part de CajaGranada, Sa Nostra, Caja Murcia i Caixa Penedès ha requerit 915 milions d'euros.

stats