MERCATS
Economia 05/05/2012

Facebook desinfla les expectatives abans de la seva sortida a la borsa

Vicenç Moliné
1 min
Facebook desinfla les expectatives  Abans de la seva sortida a la borsa

BARCELONA.La sortida de Facebook a la borsa és un dels esdeveniments més esperats d'aquest 2012 a Wall Street i sembla que ja encara la seva recta final. El 7 de maig la xarxa social començarà una gira per les seus dels principals bancs i fons d'inversió i els experts apunten al 17 de maig com el dia en què les accions cotitzaran al Nasdaq.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Facebook va anunciar que posarà en circulació un mínim de 180 milions d'accions a un preu d'entre 22 i 27 euros, menys del que calculaven la majoria d'analistes.

Amb aquests preus, l'empresa fundada per Mark Zuckerberg valdria fins a 73.000 milions d'euros i recaptaria en la seva sortida a la borsa un màxim de 4.800 milions d'euros, una xifra rècord en la sortida d'una empresa d'internet a Wall Street.

La sortida de Facebook a la borsa serà la prova de foc per a les desenes d'empreses basades en el negoci a internet que han prosperat els últims anys, el que es coneix com la segona bombolla digital, i els assessors que dirigeixen l'operació han preferit sortir amb un preu inferior a l'esperat per assegurar-se una bona pujada els primers dies. Facebook va facturar l'any passat 2.900 milions d'euros.

stats