Economia 18/05/2012

Facebook perd embrenzida i tanca amb uns guanys de 23 cèntims per acció

L'acció ha començat pujant fins als 42 dòlars enmig d'una demanda enorme però a l'hora del tancament ha tornat als 38 euros amb que ha debutat

Vicenç Moliné
1 min

BarcelonaFacebook ha decebut totes les expectatives i les seves accions han tancat només 23 cèntims per sobre dels 38 euros amb que han començat a cotitzar. Els valors s'han disparat un 10% en els primers instants de cotització, fins als 42 dòlars, a causa de l'enorme demanda, que ha obligat els responsables del Nasdaq a posposar l'inici de la sessió mitja hora per poder atendre adequadament totes les peticions de compra. Segons Bloomberg, els primers cinc minuts de cotització han mogut un total de 4.500 milions de dòlars només en accions de Facebook.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La cotització ha començat mitja hora després de la cerimònia d'inici de sessió, en què Mark Zuckerberg ha fet sonar la tradicional campaneta que obre cada jornada a Wall Street. Les accions de la xarxa social han començat a cotitzar a 38 euros l'acció a l'índex Nasdaq, especialitzat en empreses tecnològiques. Dins d'aquest sector ha estat la sortida a borsa més gran de la història, i ha valorat l'empresa amb la xifra rodona de 104.000 milions de dòlars.

Mark Zuckerberg ha fet sonar la campana des de la seu de l'empresa, a Menlo Park, Califòrnia, a través d'internet, acció que s'ha retransmès en directe per les pantalles de Times Square, a Nova York. Fidel a la seva xarxa social, immediatament ho ha explicat al seu perfil de Facebook. Concretament, ha actualitzat el seu estat amb la frase: "Mark acaba de registrar una empresa al Nasdaq".

L'expectació és màxima als Estats Units, on la sortida a borsa de la xarxa social amb més de 900 milions d'usuaris està considerada l'esdeveniment borsari de l'any.

stats