BANCA
Economia 25/09/2011

Fainé defensa els esforços de les caixes per capitalitzar-se i satisfer els mercats

El president de La Caixa i de la l'associació estatal de caixes (CECA) reivindica la diligència amb què el sector s'ha reestructurat per adaptar-se a les noves regles de joc

Efe
1 min

BarcelonaEl president de La Caixa i de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA), Isidre Fainé, ha sortit en defensa del sector i ha defensat que el procés de recapitalització respon del tot a les exigències dels mercats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la seva intervenció ahir a Washington davant de l'institut mundial de caixes (WSBI en les sigles angleses), Fainé va subratllar que les caixes espanyoles han estat "diligents" a l'hora d'aprofitar tots els mecanismes que el nou marc regulador els ha posat a l'abast per reestructurar-se.

Va dir, per exemple, que dels 14 bancs que les caixes han constituït per poder vehicular a partir d'ara el seu negoci financer, ja n'hi ha tres cotitzant a la borsa des del juliol.

Això, segons Fainé, és encara més lloable tenint en compte l'entorn en què s'ha produït i les convulsions dels mercats. A més a més, ha afegit, les entitats estan duent a terme en paral·lel processos d'integració importants.

Després que l'FMI demanés fa uns dies una auditoria del sector bancari espanyol per calmar els mercats, Fainé va sumar-se a la postura del govern i va defensar la transparència que ja existeix en tot el seu procés de reestructuració.

Va posar com a exemple les dades que s'han donat del grau d'exposició al sector immobiliari de cada entitat i la participació de totes elles en les proves de resistència europea.

Cinc entitats espanyoles no van passar els darrers tests d'estrès del juliol, entre elles CatalunyaCaixa i Unnim, que estan a punt de rebre la injecció de capital del Banc d'Espanya a través del Fons per a la Reestructuració i Ordenació Bancària (FROB).

stats