Economia 23/05/2012

Fainé: "El sector ha cobert amb escreix els riscos immobiliaris"

Ara
1 min
Joan Maria Nin i Isidre Fainé.

BARCELONA.El president de La Caixa, Isidre Fainé, va defensar ahir els esforços fets pel sector financer per complir les exigències de sanejament que ha dictat el govern espanyol amb les recents reformes. "El sector ha cobert amb escreix els riscos immobiliaris", va dir Fainé durant la seva intervenció a l'assemblea general de La Caixa. Un dels punts que es van aprovar va ser l'absorció de Banca Cívica i l'acord per homologar progressivament les condicions de treball de la plantilla amb les dels treballadors del grup.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El consell d'administració també va donar llum verda a flexibilitzar les condicions per convertir les obligacions subordinades -antigues participacions preferents- en accions i minimitzar així pèrdues per als estalviadors. El canvi es podrà fer fins al 2015, mentre que ara es preveia que el 50% de les obligacions s'havien de convertir aquest 30 de juny i la resta l'any que ve. També es va incrementar mig punt l'interès que reben els clients, fins al 7%.

D'altra banda, segons el banc d'inversió Goldman Sachs, La Caixa reduirà un 94% els beneficis aquest any i Banco Popular i Banesto tindran pèrdues. Un estudi de l'Institut Internacional de Finances (IFF) calcula que caldran fins a 60.000 milions d'injecció pública i que les pèrdues poden arribar als 260.000 milions d'euros.

stats