Economia 29/04/2013

Fátima Báñez diu que la reforma laboral "està salvant milers de llocs de treball"

La ministra d'Ocupació afirma que la mesura del govern espanyol ha aconseguit reduir "trimestre a trimestre" el nombre de nous desocupats

Acn
2 min

MadridLa ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha assegurat aquest dilluns que la reforma laboral que va posar en marxa el seu executiu està servint per "frenar la destrucció d'ocupació a curt termini" i ha aconseguit reduir "trimestre a trimestre" el nombre de nous desocupats. Segons Báñez, la flexibilitat laboral permet alternatives a l'acomiadament i evita "milers d'acomiadaments" amb un ajustament "més solidari". No només això, sinó que ha assegurat que gràcies a la reforma "s'estan salvant llocs de treball i oportunitats que estaven condemnades a perdre's" abans de la seva aprovació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Báñez ha fet aquestes manifestacions en una compareixença a petició pròpia al Senat, on ha valorat les dades de l'EPA de la setmana passada i les previsions del seu executiu, que apunten que l'atur augmentarà fins al 27,1% el 2013. La ministra ha defensat la política d'ocupació del seu govern i ha apuntat que malgrat que la dada dels 6.202.700 aturats que registra l'Estat és "dramàtica" i "dura", el seu govern està convençut que es pot donar la volta a aquesta situació i no es quedarà aturat ni es relaxarà.

Ha recordat que l'ocupació "la creen els individus i les empreses" i "no el govern" espanyol, que el que ha de fer és posar les bases legislatives òptimes perquè sigui així. Segons la ministra, la reforma ha fet que el mercat de treball evolucioni "amb coherència" amb la situació econòmica i està servint per "frenar" el ritme de la destrucció d'ocupació, perquè les dades demostren que des de la seva posada en marxa el creixement intertrimestral de la desocupació ha passat del 19% al 10%.

Reforma de les pensions

Báñez també ha defensat la necessitat de la reforma de les pensions per fer sostenible el sistema i acostar l'edat de jubilació a l'edat real. Ara, ha dit, cal abordar la regulació del factor de sostenibilitat per mantenir la proporcionalitat entre les contribucions al sistema i les prestacions.

Per aquest motiu, ha apuntat, es crea el comitè d'experts, que haurà de fer un informe abans que acabi el mes de maig, i remetre'l al Congrés, i es debatrà a la comissió del Pacte de Toledo. Un cop debatut, la comissió farà una recomanació al govern espanyol, que l'aprovarà abans que acabi el juny.

El primer recull de propostes que el govern espanyol va enviar als experts apunta a la possibilitat de fer anar l'edat de jubilació més enllà dels 67 anys. El govern espanyol insisteix que es tracta només d'un document de treball, però recorda també que cal garantir que el sistema és sostenible en el temps.

stats