EMPRESES
Economia 04/09/2011

Felipe González no es creu que l'aliança de Sacyr i Pemex a Repsol sigui "merament empresarial"

L'expresident del govern i conseller de Gas Natural creu que Pemex tindrà com a prioritat "els interessos mexicans i no l'espanyolitat de Repsol"

Redacció
1 min

BarcelonaAl PSOE li ha sortit una veu discordant pel que fa a la batalla empresarial que han iniciat Sacyr Vallehermoso i Pemex pel control de Repsol. Es tracta de l'expresident del govern, Felipe González, que ha opinat en una entrevista a la Cadena SER que no creu que l'estratègia de la constructora i la petroliera mexicana siguin "merament empresarials". González és conseller de Gas Natural, empresa participada en un 31,21% per Repsol. De fet, en la guerra oberta entre accionistes i directius de la petroliera espanyola s'ha obert l'interrogant de l'eventual venda d'aquest paquet d'accions que té Repsol a Gas Natural Fenosa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'altra banda, González ha posat en dubte que Sacyr y Pemex vetllin per l'espanyolitat de la petroliera presidida per Antoni Brufau. Segons l'expresident del govern, la petroliera Pemex tindrà com a prioritat "defensar els interessos mexicans", i no l'espanyolitat de Repsol.

A l'expresident el sorprèn veure que la Comissió Nacional de l'Energia digui que "aquí no hi ha res a revisar" quan argumenta que aquesta operació no afecta la seguretat de subministrament d'Espanya, tot i que Repsol té participació en el mercat regulat del país, a través del desenvolupament nuclear i gasístic.

stats