Economia 05/04/2011

Fernández Ordóñez: "El 2011 serà un dels anys més durs per a la banca"

El president del Banc d'Espanya alerta contra l'autocomplacència i demana un "optimisme pacient" perquè "la majoria de les previsions apunten a una recuperació econòmica més intensa en la segona meitat del 2012 i els anys successius". Demana a Zapatero que mantingui un "impuls reformador"

Miquel Codolar
1 min

MadridEl president del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha alertat que "el 2011 seguirà essent un any més d'ajustament i, per al sistema bancari, serà fins i tot un dels anys més durs" perquè "en els anys que portem de crisi s'ha produït una correcció molt important tant en l'economia real com en el sector bancari, però ara necessitem la paciència i la constància necessàries per culminar el procés amb èxit". Ha defensat que l'entrada de capital públic a les entitats financeres necessitades de capital "no és una nacionalització" perquè els fons seran canviats amb fons privats. Ha dit que la reforma del sistema financer "s'hauria d'haver dut a terme abans, en els bons temps i no al mig de la crisi".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fernández ha demanat un "optimisme pacient", anar amb compte perquè la confiança dels mercats "es pot perdre amb facilitat i per tant no hem de caure en l'autocomplaciència". Per altra banda, ha donat validesa a les previsions que apunten que la recuperació econòmica més intensa serà a la segona meitat del 2012 i en els anys successius.

Ha lloat el període reformista del govern de José Luis Rodríguez Zapatero i li ha demanat que continui amb "l'impuls reformador" perquè l'actual regulació laboral és "un marc que posa traves a la creació d'ocupació i que incentiva utilitzar la destrucció d'ocupació com a mecanisme d'ajustament". Pel que fa a la reforma laboral, "n'hi hauria prou que els empresaris del nostre país poguéssin, igual que en altres països desenvolupats, oferir llocs de treball amb sous que vagin en concordància amb la seva productivitat".

stats