EMPRESES PÚBLIQUES
Economia 09/05/2011

Ferrocarrils reparteix bonus entre els seus directius

El pagament beneficia a 93 directius i càrrecs intermedis

Redacció
2 min

BarcelonaL'empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha repartit bonus entre els seus directius, que poden suposar fins a 15% del seu sou, segons que ha explicat avui la companyia, que ha recordat que aplica aquest sistema seguint els criteris del marc legal de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons publica avui el diari El País, FCG va pagar al març un complement de sou que beneficia a 93 directius i càrrecs intermedis, després de la liquidació de l'exercici de 2010, que ronda els 680.000 euros.

Ferrocarrils, que no s'ha pronunciat sobre aquesta quantitat, ha apuntat en un comunicat que des de l'any 1993 el sistema retributiu per al personal de direcció de FGC, format per 93 professionals, entre els que hi ha directors, caps d'àrea, gestors i tècnics superiors, inclou una part fixa i una altra de variable, informa Efe.

Entre els anys 2005 i 2010, la revisió de la part variable pot arribar a ser, com a màxim, un 15% del sou per ajustar els objectius d'acord amb els resultats de l'empresa.

Els anys 2009, 2010 i 2011, la congelació salarial va repercutir tant en la part fixa com en la variable i el 2010 es va aplicar una reducció del 5% en la retribució fixa de tota la plantilla i del 8%, 10% i 15%, en funció de les franges retributives establertes pel govern català.

Segons Ferrocarrils, el sistema de retribució d'un sou compost d'una banda fixa i una variable és la fórmula més estesa i amb més solidesa en el sistema econòmic actual i l'empresa l'aplica "seguint els criteris del marc legal de la Generalitat", d'acord amb el que estableix el marc legal vigent i "havent comprovat que és més profitós per al resultat del negoci que gestiona".

Recentment, l'Audiència de Barcelona va condemnar a sis anys de presó dos expresident de Ferrocarrils de la Generalitat en els governs de CiU, Enric Roig i Antoni Herce, per contractar il·legalment un pla de pensions per a directius, que va permetre que una quinzena de directius cobressin 2,7 milions en sobresous.

Segons el comunicat d'FGC, l'empresa ha demanat la recuperació d'aquest fons de pensions, tal com es va acordar en el consell d'administració del passat 31 de març.

stats