Economia 03/03/2011

Ficosa compra Camryn per incrementar el 20% de les vendes a EUA i Mèxic

El creixement de l'empresa a partir d'ara es vol centrar en el mercat asiàtic, on espera generar el 30% de les vendes en cinc anys i augmentar la seva presència

Miquel Codolar
1 min

MadridL'empresa de components per a vehicles Ficosa, amb seu a Viladecavalls, ha anunciat avui la compra del fabricant de retrovisors americà Camryn, que l'any passat va tenir unes vendes de 50 milions de dòlars. Aquesta operació ha de permetre a l'empresa incrementar en un 20% les vendes al mercat d'EUA i Mèxic (NAFTA) i diversificar la cartera de clients, ampliant especialment la quota de fabricants asiàtics, que passarà del 2% al 25%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquesta són tres les companyies locals americanes que ha integrat Ficosa des del 2008 per afiançar la seva posició a Mèxic. El creixement de l'empresa es vol centrar en el mercat asiàtic, on espera generar el 30% de les vendes en cinc anys i augmentar la seva presència. L'estratègia del grup, que espera superar els mil milions d'euros aquest any, es centra en la globalització (està present en 19 països) i la diversificació.

Per això el conseller delegat, Xavier Pujol, ha explicat que les noves instal·lacions de Ficosa a Viladecavalls, que fins al 2010 eren de Sony, han de propiciar la transformació del grup cap a l'electrònica, potenciant la innovació i afavorint la tecnologia no només per a l'automoció. Ficosa espera crear a Viladecavalls un dels centres tecnològics internacionals de més alt nivell dedicats a l'automòvil, l'electrònica, l'energia i les comunicacions, on treballaran 600 enginyers.

Pujol ha defensat que aquesta plataforma significarà "una de les majors transformacions industrials i tecnològiques de l'Estat dels últims 25 anys". Amb la integració de fabricants locals, el grup vol consollidar la seva posició a NAFTA i aconseguir fer-se amb el 28,7% de quota del mercat de retrovisors.

stats