Economia 30/11/2010

El Financial Times denuncia els abusos en l'ús dels fons estructurals de la UE

S'ha desemborsat el 10% del pressupost total per a les regions més pobres

Redacció
1 min

BarcelonaNomés un 10% dels 347.000 milions d'euros destinats per la Unió Europea (UE) a ajudar les seves regions més pobres han arribat a desemborsar-se, segons uns documents interns obtinguts pel diari Financial Times, que posen de relleu irregularitats i abusos en l'aplicació del programa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els milers de milions d'euros restants dels anomenats fons estructurals i de cohesió estan sense utilitzar perquè els estats, en dificultats pressupostàries, no aconsegueixen aportar sumes equivalents, una condició imprescindible per obtenir aquestes ajudes de Brussel·les.

Els 347.000 milions d'euros és la suma assignada per un període de set anys que acabarà al 2013. Quan s'ha supera l'equador d'aquest període, només s'han desemborsat 35.000 milions.

Els funcionaris de la UE sospiten que desenes de milions d'euros han anat a parar al crim organitzat, inclosa la màfia italiana.

Una investigació dels fons estructurals realitzada pel rotatiu britànic junt al Buró pel Periodisme d'Investigació posa de relleu tota una sèrie de problemes sobre la forma d'administrar el programa.

Multinacionals com IBM, Nokia, Siemens, Mc Donalds, Coca-Cola, Fiat, H&M i British American Tobacco, han rebut diners d'aquest programa que en principi haurien de destinar-se a petites i mitjanes empreses. Altres grups haurien estat servint-se dels fons de la UE per traslladar les seves fàbriques a països amb la mà d'obra més barata malgrat estar prohibit per Brussel·les.

stats