Economia 05/04/2011

El Financial Times aplaudeix la decisió de Zapatero i elogia les seves reformes

El diari retreu a Catalunya i País València la seva "indisciplina" en matèria de reducció del dèficit fiscal

Elena Freixa
1 min

BarcelonaL'anunci del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de no presentar-se a la reelecció l'any ha estat qualificada com a "moviment intel·ligent" pel diari econòmic 'Financial Times', que dedica una editorial a la decisió del cap de govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el rotatiu, aquesta decisió no suposarà cap risc per a l'estabilitat en què ha entrat l'Estat espanyol de cara als mercats financers, ja que Zapatero no tindrà res a perdre a l'hora de continuar les reformes iniciades tant en el camp laboral com financer.

El diari reconeix que el PSOE ho té difícil de cara a repetir al govern la propera legislatura, però afegeix que amb el pas del temps se sabran apreciar "els serveis que Zapatero ha fet al seu país en moments en què eren molt necessaris".

Les mesures per retallar el dèficit fiscal espanyol han rebut elogis per part del diari britànic, que ha criticat que aquests esforços estatals es vegin minats per "la indisciplina" de comunitats autònomes com Catalunya i el País Valencià.

Malgrat tot, subratlla que l'Estat espanyol ha aconseguit allunyar-se de l'efecte domino que semblava que podia produir-se si, tal i com sembla, Portugal ha de recórrer al rescat financer que ja s'ha produït a Grècia i Irlanda.

stats