Economia 11/04/2012

'Financial Times' veu Espanya en zona de rescat

El rotatiu britànic es basa en l'opinió d'experts per assegurar que la prima de risc i la situació de l'Íbex apropen l'Estat a Grècia, Portugal o Itàlia

Ara
1 min

BarcelonaEl diari britànic 'Financial Times' adverteix aquest dimecres que els experts veuen cada vegada més probable que Espanya es converteixi en el quart membre de la UE, darrere de Grècia, Portugal i Irlanda, que necessita un rescat. Ho diuen després de la nefasta jornada borsària de dimarts, ja que l'Íbex es va desplomar un 2,96% i la prima de risc va superar els 430 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El rotatiu assenyala que la situació de la prima de risc és la que ha disparat l'atenció sobre la salut de l'economia espanyola. "Hi ha dubtes sobre si aquests països [Espanya i Itàlia] podran complir els objectius de dèficit. Espanya pot necessitar ajuda de la UE per solucionar els seus problemes estructurals", apunta el diari, que cita un directiu de Barings.

'Financial Times' insisteix que els mercats encara són lluny d'estar convençuts que Espanya pugui evitar caure en la situació per on han passat Grècia, Irlanda i Portugal, malgrat que l'executiu de Rajoy assegura el contrari. A més, els experts consultats pel diari assenyalen igualment que els objectius de reducció de dèficit i les polítiques d'austeritat estan aixecant "falses expectatives" d'una ràpida recuperació. "Austeritat i ràpida recuperació són factors incompatibles", augura Edward Hugh, un economista establert a Barcelona.

El diari subratlla que el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, va alimentar aquests dubtes quan va afirmar el dimarts que els bancs espanyols podrien necessitar una nova injecció de capital si la recessió anés a més.

stats