Economia 09/12/2010

La fiscalia de Madrid comença a interrogar els controladors que van faltar a la feina

Totes les fiscalies es coordinaran. El fiscal general, Eduardo Esteban, considera que han pogut cometre un delicte de sedició, penat amb fins a 8 anys de presó

1 min

MadridLa Fiscalia de Madrid començarà avui a prendre declaració a una trentena dels més de cent controladors que divendres i dissabte al matí no van presentar-se al lloc de treball o van abandonar-lo abans que el govern espanyol decretés l'estat d'alarma.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministeri públic ha citat els controladors de l'aeroport de Barajas i la base aèria de Torrejón, en un cas que el fiscal en cap, Eduardo Esteban Rincón, considera "prou greu" perquè pugui constituir un delicte de sedició previst a al Llei penal processal de navegació aèria i que està penat amb fins a 8 anys de presó.

A més de la fiscalia de Madrid, altres com la del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han obert diligències per estudiar la possible responsabilitat dels controladors. Segons informa l'agència EFE totes les fiscalies actuaran coordinadament per deteminar si han comès un delicte. Avui mateix, la Junta de Fiscals Superiors de les Comunitats Autònomes, que es reuneix a Saragossa, sota la presidència del fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, tractarà el conflicte.

D'altra banda l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) va denunciar a l'Audiencia Nacional el sindicat de controladors USCA i els responsables dels controlados que van faltar a la feina.

stats