ENTITATS FINANCERES
Economia 01/04/2011

Fitch considera que la CAM no és apta per inversió

La caixa valenciana té enguany importants venciments de deute. La rebaixa de ràting li dificultarà encara més la captació de fons als mercats

Ariadna Carbonell
1 min

BarcelonaFitch ha comunicat que rebaixa la qualificació de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) fins al graó "no apte per inversió". L'agència ha pres la decisió després que s'hagin conegut els problemes de solvència de l'entitat valenciana, que l'han portat a sortir de la fusió freda que integrava amb Cajastur, Caja Extremadura i Caja Cantabria, anomenada Banco Base.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La CAM té el problema afegit d'haver d'enfrontar-se aquest 2011 a importants venciments de deute. Aquesta nova rebaixa de qualificació posa encara més problemes a la caixa d'Alacant per captar fons als mercats.

Per la seva banda, Moody's s'ha fet ressò dels problemes que pot portar la segregació de la CAM de Banco Base. L'agència considera que el fracàs del SIP afegeix pressió a les tres entitats que encara l'integren, especialment Caja Cantabria.

La CAM va fer circular entre els bancs un quadern de venda amb la intenció d'evitar una possible nacionalització. El Banco Santander és un dels interessants en adquirir l'entitat d'Alacant, donat que l'entitat que presideix Emilio Botín, no té gaire presència a Llevant. El BBVA també es troba en la mateixa situació. Ara, aquestes entitats esperen que el preu de venda de la caixa sigui molt reduït, o que compti amb ajudes públiques.

stats