Economia 13/09/2012

Fitch avisa que rebaixarà el deute català a bo porqueria si s'endarrereix el fons de liquiditat autonòmic

L'agència de qualificació manté la nota de Catalunya a un graó abans del bo porqueria

Efe
1 min
Europa investiga els tres grans grups de qualificació de riscos

BarcelonaL'agència de qualificació creditícia Fitch ha advertit que degradarà la solvència de Catalunya a bo porqueria si el fons de liquiditat autonòmic (FLA) endarrereix la seva posada en marxa i això dificulta l'accés de la Generalitat a la liquiditat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una nota, Fitch manté per ara la qualificació de Catalunya en BBB-, l'últim esglaó abans de ser considerada una inversió de grau especulatiu.

No obstant això, situa Catalunya en perspectiva negativa per la "incertesa" al voltant de la posada en marxa d'aquest fons.

Les altres dues agències de referència, Standard and Poor's i Moody's, ja han degradat Catalunya al nivell de bo porqueria, mentre que Fitch creu que la posició de liquiditat catalana està "sota pressió", però de moment espera la posada en marxa del fons de liquiditat autonòmic.

Catalunya ha demanat prestats 5.023 milions al fons de liquiditat per atendre venciments i poder complir l'objectiu de dèficit, però el Govern no preveu que el fons estigui en marxa fins a principi d'octubre.

stats