Economia 15/06/2012

Foment millora l'operativitat de les empreses del transport per carretera

La modificació de la llei d'ordenació del transport terrestre redueix el nombre de llicències per al transport tan de mercaderies com de persones

Efe
1 min

MadridLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat aquest divendres un avantprojecte de llei que millora l'operativitat del transport per carretera, en reduir el nombre de llicències que s'exigeix per a aquest tipus de servei.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pastor ha presentat avui davant el Consell de Ministres un informe sobre la modificació de la Llei d'Ordenació del Transport Terrestre (LOTT), que data del 1987 i que, segons la ministra, "està obsoleta" i "calia adaptar a la nova normativa europea".

Aquestes modificacions afecten tant el transport de mercaderies per carretera com el de passatgers, i amb elles s'incrementa la flexibilitat d'aquest servei i s'augmenta la transparència.

La ministra ha subratllat l'importància de l'eliminació d'algunes de les llicències que s'exigeixen per a aquest tipus de transport, que en alguns casos arribava fins a les vuit. Amb el canvi, s'unifica en una sola, de manera que s'agilitzen els tràmits.

Pastor ha destacat la importància del sector, sobretot en el transport terrestre de mercaderies, que és "essencial per al país", ha dit, i que compta amb 501.524 vehicles autoritzats.

Respecte al transport de viatgers, Pastor ha indicat que estan autoritzats 42.661 vehicles, 41.227 dels quals per al servei públic i 1.434 per al servei privat, amb 101 concessions a línies de transport regular de viatgers.

Finalment, la ministra ha explicat que el termini de les concessions a Espanya, segons la normativa vigent, podia arribar fins als 50 o 90 anys. Amb la modifcació, el govern espanyol estableix un termini màxim de 10 anys per concessió.

stats