Economia 28/04/2012

Es restableixen els controls fronterers amb motiu de la reunió a Barcelona del Banc Central Europeu

Aquesta mitjanit ha entrat en vigor la suspensió temporal del tractat de Schengen amb motiu de la reunió del consell exectiiu del Banc Central Europeu a Barcelona prevista per al 3 de maig.

Acn
1 min

BarcelonaAquesta mitjanit ha entrar en vigor la suspensió del tractat de Schengen amb motiu de la reunió del consell executiu del Banc Central Europeu (BCE) a Barcelona. Aquesta mesura es perllongarà fins al 4 de maig. A partir d'avui es restableixen els controls fronterers amb França, es reforçaran els passos fronterers de la Jonquera, Portbou, Puigcerdà, Camprodon, Les i Canfranc i s'incrementaran els controls als aeroports del Prat i de Girona. La decisió de recuperar els controls fronterers temporalment es va prendre fa uns dies, a instàncies del conseller d'Interior, Felip Puig, amb l'objectiu de detectar "antisistema violents" que vulguin entrar a l'Estat amb motiu d'aquesta trobada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una carta que va enviar el conseller d'Interior, Felip Puig, al Secretari d'Estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, Puig aconsellava iniciar les revisions a partir del 23 d'abril, dia en què estava previst iniciar el dispositiu de seguretat previst. Les normatives europees contemplen que es recuperi el funcionament dels controls si es preveuen aldarulls. En la missiva, el conseller considerava "necessari" que el Ministeri fes les "gestions oportunes" per aplicar aquest article.

El Tractat de Schengen estableix que la lliure circulació de persones pel continent es pot veure temporalment interrompuda en un cas d'"una sèrie amenaça a l'ordre públic o a la seguretat interior". Ja es va aplicar, per exemple, amb motiu del casament del príncep Felip d'Astúries i Letizia Ortiz

stats