Economia 29/11/2011

França anuncia que la Unió Europea exigirà dèficit zero per al 2016

La ministra de Pressupost francesa ha negat que s'estigui creant una Europa de dues velocitats i ha dit que estudien aportar "més disciplina" a l'eurozona

Efe
1 min

ParísEl govern francès ha revelat avui que en les seves converses amb Alemanya per a la reforma dels tractats de la Unió Europea, anunciada la setmana passada, s'inclou l'exigència de retornar al dèficit zero la zona de l'euro per al 2016.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho ha dit la ministra de Pressupost, Valérie Pécresse, que ha declarat al canal France 2 que París i Berlín estan estudiant aportar "més disciplina a l'eurozona", i alhora ha rebutjat que els dos països afavoreixin la creació d'una Europa de dues velocitats.

"França no desitja això", ha afirmat Pécresse, que va afegir que tots els països de l'eurozona "han de posar-se com a regla el dèficit zero".

"La regla d'or és un retorn a l'equilibri el 2016", ha precisat la ministra francesa, que ha assegurat que serà sobre la base de la voluntat de cada estat com s'assumirà una "trajectòria de retorn a l'equilibri".

Les declaracions de Pécresse s'han conegut després que avui mateix el seu company al govern, el ministre de Finances, François Baroin, defensés que siguin França i Alemanya els que preparin iniciatives i propostes per estabilitzar la zona euro.

El ministre francès va dir que els que tenen la qualificació màxima de les agències (triple A) constitueixen "l'escut necessari" per evitar el contagi.

stats