FINANCES
Economia 27/06/2011

França vol implicar el sector bancari amb un nou pla de rescat a Grècia

Les entitats reinvertirien el 70% dels préstecs que han concedit

Redacció
1 min

BarcelonaFrança ha proposat als seus socis europeus un nou pla de rescat a Grècia que preveu la participació del sector bancari però que redueix el grau d'implicació de les entitats financeres, segons va explicar ahir el president francès, Nicolas Sarkozy.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es tracta d'un pla avançat avui per la premsa francesa i que ha tingut "una primera acollida favorable" a Brussel·les, segons publica el diari Le Figaro.

El Tresor i el sector financer de França van donar el seu vistiplau a aquest pla divendres passat, que suggereix que bancs i asseguradores que tenen deute grec reinverteixin el 70% (i no el 100% com es plantejava fins ara) dels recursos quan aquests préstecs vencin.

La meitat d'aquest capital es vehicularia a través de crèdits a 30 anys i el 20% restant a títols de deute de "cupó zero", és a dir, que els interessos es cobren amb el venciment.

França vol evitar d'aquesta forma el caràcter obligatori per als bancs del mètode plantejat fins ara, que implica que les entitats financeres hagin de reinvertir en deute grec el 100% dels diners quan els préstecs vencin.

stats