Economia 05/06/2012

El G-7 es reuneix d'urgència per discutir sobre la situació d'Espanya

Les 7 potències més industrialitzades del món temen una fugida de capitals dels bancs espanyols

Reuters
1 min

Berlín / TòquioLes set potències mundials es reuneixen d'urgència aquest dimarts a través de conferència telefònica per tractar la crisi del deute europea amb Espanya en el punt mira.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La reunió se celebra a les 13.00, hora catalana, d'aquest dimarts.

Aquests països temen una fugida de capitals dels bancs espanyols, segons una font anònima del G-7 citada per Reuters que tem per "les repercussions que això podria tenir per a la zona euro".

Amb Grècia, Irlanda i Portugal sotmesos a rescats internacionals, els mercats financers estan preocupats pels riscos de la crisi bancària espanyola i la convocatòria d'eleccions a Grècia per al 17 de juny, que podria desembocar en una sortida del país de l'euro.

"Ha arribat un punt en què necessitem un coneixement comú dels problemes a què ens enfrontem", va dir el ministre de Finances japonès, Jun Azumi. Tant els dirigents dels Estats Units com els canadencs també han expressat la seva preocupació i han fet una crida internacional a prendre mesures.

La pressió se centra en Alemanya, el principal pagador europeu, perquè reconsideri la seva actitud de prescriure austeritat fiscal per a les regions més dèbils, com Espanya.

stats