Economia 19/05/2012

El G-8 demana mesures pel creixement econòmic a Europa

El comunicat dels líders mundials reunits a Camp David anuncia un "compromís pel creixement i l'ocupació" i fins i tot per promoure inversions per fer créixer la demanda. El grup reclama que Grècia continuï a l'eurozona

Ara
1 min
Els líders del G-8, reunits a Camp David amb els líders de la Unió Europea / EFE

BarcelonaHi ha hagut un joc d'equilibris, però l'aliança Barack Obama - François Hollande s'ha imposat en gran part a Angela Merkel en la reunió anual del G-8. Tot i fer algunes concessions a la "consolidació fiscal" i les mesures d'estabilitat que promou la cancellera alemanya, el comunicat final dels líders dels països més desenvolupats del món més Rússia subratlla molt l'aposta per les mesures que han d'afavorir el creixement i la creació d'ocupació a Europa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Interessa a tothom l'èxit de les mesures pel creixement a Europa i l'eurozona", diu el comunicat. I afegeix que el G-8 es compromet a "promoure inversions que estimulin la demanda, incloent-hi el suport a la petita i mitjana empresa i al partenariat entre el públic i el privat". "Donem suport a reformes estructurals i a les inversions en educació i en la modernització d'infraestructures", concreta el comunicat.

El G-8 també aposta perquè Grècia continuï en l'euro. "Estem d'acord en la importància d'una eurozona forta i cohesionada per l'estabilitat i la represa econòmica, i afirmem el nostre interès perquè Grècia continuï dins la zona euro i que, alhora, respecti els seus compromisos".

stats