CIMERA G-20
Economia 03/11/2011

El G-20 engega centrat a trobar la sortida als problemes d'Europa

La cimera que comença a Canes pressionarà perquè el pla europeu per superar la crisi del deute es concreti i doni una empenta a la recuperació econòmica mundial

Efe
1 min

CanesEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha insistit aquest dijous que resoldre la crisi del deute a Europa és, ara mateix, la màxima prioritat del G-20, que es reuneix a Canes per mirar de calmar els mercats mundials.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Obama ha insistit que cal aplicar un pla europeu de manera "efectiva" per garantir l'estabilitat a la zona euro i, per extensió, a tot el sistema financer.

Per millorar el funcionament mundial, ha afegit, cal abordar i resoldre la situació a Europa. El president nord-americà ha elogiat el lideratge de la cancellera alemanya, Angela Merkel, pels "progressos" aconseguits en la reunió de Brussel·les la setmana passada.

Obama, que s'ha reunit tant amb Merkel com amb el president francès, Nicolas Sarkozy, abans que comencés la cimera, ha insistit que calen detalls i concrecions perquè el pla europeu convenci i funcioni.

stats