Economia 27/12/2011

La primera retallada del govern espanyol arriba als 4.000 milions

Divendres s'aprovarà el primer paquet de mesures, que forma part dels 16.500 milions que caldria reduir al conjunt de l'any

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha xifrat en 4.000 milions d'euros l'impacte del primer ajust que aprovarà el govern espanyol divendres que ve al consell de ministres, encara que ha matisat que encara no s'ha pres una decisió sobre aquest tema. De Guindos ha explicat que aquesta podria ser la part proporcional per al primer trimestre del total dels 16.500 milions que caldria retallar en el conjunt de l'any per complir amb l'objectiu de dèficit públic del 4,4% del PIB.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El decret llei de mesures urgents que s'aprovarà en matèria econòmica i pressupostària inclourà la pujada de les pensions a partir de l'1 de gener, així com un acord de no-disponibilitat de crèdit, que limitarà provisionalment les despeses en les quals pot incórrer cada departament del govern espanyol. L'ajust de 4.000 milions no inclouria la revaloració de les pensions, que elevarà la despesa a una xifra que encara no s'ha quantificat. La retallada definitiva s'establirà als pressupostos generals de l'Estat que l'executiu planeja presentar abans del 31 de març.

stats