Economia 27/05/2012

Gallardón diu que el cas Bankia arribarà al Congrés "quan sigui oportú"

El govern espanyol injectarà el capital que Bankia necessita a través de deute públic, per evitar anar als mercats, segons 'El País'. El ministre de Justícia assegura que el govern espanyol no pot obstaculitzar una hipotètica investigació de la Fiscalia

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha dit aquest diumenge a la Cadena SER que les ajudes a Bankia i el procés de reestructuració de l'entitat passarà pel Congrés "quan sigui oportú" i ha assegurat que el govern del qual forma part "no obstaculitzarà" una possible investigació de la fiscalia perquè "en un estat de dret totes les conductes estan reglades i el poder polític no té aquesta facultat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Alhora el ministre ha negat que correspongui al govern espanyol obrir una investigació per la seva banda i ha apostat per la separació entre la justícia i l'executiu. "Entenc que puguin existir dubtes en uns anys en què la Fiscalia ha estat una prolongació del govern", però "la pregunta de si el govern s'oposaria a una investigació del fiscal general qüestiona la legalitat de l'estat de dret", ha dit.

Gallardón ha fet aquestes declaracions coincidint amb una informació que publica 'El País' que assegura que l'executiu pretén injectar els diners que necessita Bankia directament a través de títols de deute. Sense passar pels mercats, que amb la prima de risc disparada als volts dels 500 punts, cobren car i fan més difícil l'accés a finançament a l'Estat. Així, en lloc de pagar el rescat en efectiu, donaria títols de deute del Tresor o del FROB a Bankia, que passarien a formar part de l'actiu de l'entitat. El banc podria fer-los servir com a garantia per a altres operacions, dur-los al BCE per convertir-los en efectiu, o vendre'ls al mercat.

stats