Economia 05/04/2012

Gay de Montellà assegura que la reforma laboral "va en la direcció correcta" per impulsar la contractació

El president de la patronal defensa que el nou text equipara l'Estat espanyol amb la resta d'Europa

Acn
2 min
El president de Foment, Joaquim Gay de Montellà. ACN

BarcelonaEl president de Foment del Treball Nacional, Joaquim Gay de Montellà, assegura que la reforma laboral aprovada pel govern espanyol "va en la direcció correcta" per impulsar la nova contractació i reduir la temporal. En un article a la Catalan News Agency (CNA) –el servei en anglès de l'Agència Catalana de Notícies– Gay de Montellà també considera que la reforma és un "avenç" que serà "positiu" per al model de relacions laborals a Catalunya, i creu que ha de servir per "permetre capgirar la dinàmica perniciosa" en aquest àmbit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'altra banda, el president de la patronal defensa que el nou text de l'executiu espanyol acosta les relacions laborals a Catalunya als estàndards europeus. "Per a Catalunya, l'àmbit d'una activitat empresarial òptima és una Europa forta, capdavantera i solvent, i els darrers temps ens han demostrat que cal una millor coordinació i una unitat d'acció més rellevant", subratlla Gay de Montellà en un article a la Catalan News Agency. Pel president de la patronal, pel que fa al fet de compartir un mercat i una moneda, veu "evident" que cal "escurçar distàncies entre el tractament fiscal i laboral dels diferents estats i regions membres".

Gay de Montellà recorda que Catalunya i Espanya han tingut "sistemàticament en els darrers 30 anys" el doble d'atur que la mitjana europea, tant en èpoques de bonança com de crisi. "Unes taxes d'atur superior al 21% són insostenibles, per a Catalunya i per a qualsevol indret", lamenta, alhora que afirma que l'any 2011 es van registrar més de 1.500 concursos de creditors. "Si pensem detingudament en aquestes xifres, forçosament ens hem d'adonar que hi ha coses del nostre model que no funcionen i que hem de canviar", ha afegit.

Gay de Montellà valora positivament l'Acord Interprofessional de Catalunya a finals del 2011 amb UGT i CCOO, que és "valent i avançat, perquè aposta decididament per la flexibilitat interna a dins de les empreses com a eina per adaptar-se millor i més ràpid al context econòmic". El president de la patronal reivindica el paper de l'empresari català, "que té voluntat de contractar i mantenir els treballadors".

"Tot allò que ens permet evitar que una empresa tanqui acaba afavorint el manteniment de l'increment dels llocs de treball. Perquè una empresa que tanca esdevé una pèrdua considerable de recursos, garanties i expectatives per a la dinàmica social", argumenta Gay de Montellà, que afegeix que "una resolució de contracte molt costosa és una barrera que pot ser insuperable per a la supervivència de l'empresa i per a la generació de la nova ocupació present i futura". "Una empresa que se salva pot, en un futur, tornar a generar ocupació. Per contra, una empresa que tanca ja no tornarà a generar ocupació mai més", finalitza.

stats