FINANCES PÚBLIQUES
Economia 24/10/2011

La Generalitat comença comercialitzar la tercera emissió de bons a particulars

L'emissió es fa per valor de 3.700 milions d'euros ampliables a 4.000 i les inversions poden oscil·lar entre els 1.000 euros i els dos milions

Efe
1 min

BarcelonaLa Generalitat inicia avui la comercialització de la seva tercera emissió de bons dirigida a particulars, per valor de 3.700 milions d'euros, ampliables a 4.000, garantits per una trentena d'entitats asseguradores i col·locadores.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta és la tercera emissió de bons per a particulars que llança la Generalitat en l'últim any i enllaça amb el venciment de la primera que va fer l'administració catalana quan governava el tripartit. L'emissió servirà per refinançar el deute de la Generalitat.

Tindrà dos trams i els subscriptors podran escollir entre invertir en bons al 4,75% a un any o el 5,25% a dos anys, amb un mínim fixat per a les sol·licituds de 1.000 euros i un màxim de dos milions.

Les peticions es poden presentar a les oficines de la vintena d'entitats col·locadores. Les comissions que rebran aquestes entitats oscil·laran entre el 2% i el 2,20%, en funció del resultat de la col·locació.

El període de subscripció acabarà el 14 de novembre, però podria escurçar-se si les entitats col·loquen abans els bons que tenen assignats, ja que cada entitat disposarà d'un import limitat i tancarà el seu període de col·locació en el moment en què aquesta quantitat s'acabi, sense prorrateig.

El desemborsament està previst pel pròxim dia 21 de novembre, data en què finalitza i es liquida l'emissió de bons de l'any passat, cosa que facilita que els ciutadans que van subscriure els bons el 2010 els puguin prorrogar.

stats