Economia 26/04/2012

La Generalitat es planetja fer expedients de regulació de l'ocupació en empreses públiques, segons RAC1

El Govern estaria pensant en aquesta via per retallar els 1.500 milions d'euros que li reclama l'executiu de Rajoy

Ara
1 min

BarcelonaLa Generalitat s'està plantejant fer expedients de regulació de l'ocupació en empreses públiques com l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) o l'Institut Català del Sòl (Incasol), segons informa RAC1. Seria una de les mesures dràstiques per retallar els 1.500 milions d'euros que reclama el govern espanyol per reduir el dèficit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquestes dues empreses públiques, que depenen jeràrquicament del departament de Territori i Sostenibilitat, són de les que més possiblement patiran retallades. L'ACA té una plantilla de 600 persones, cosa que per al Govern representa un excés de treballadors i que se suma a un deute excessiu arrossegat des de fa molt temps per aquest ens.

L'Incasol ha experimentat una baixada de la feina a causa de la crisi, ja que es tracta d'una empresa relacionada amb l'àmbit immobiliari. Entre les possibles retallades per aconseguir estalviar aquests 1.500 milions d'euros, també hi ha la possibilitat que els expedients de regulació s'ampliïn a alguns organismes autònoms del Govern. El portaveu Francesc Homs va assegurar aquest dimecres a RAC1 mateix que no s'acomiadaran funcionaris. També va obrir la porta a apujar els impostos.

stats