Economia 20/07/2012

La Generalitat pressiona botiguers i municipis perquè se saltin la llei d'horaris espanyola

Els advocats de Pimec Comerç admeten que el decret és vigent a Catalunya tot i que el Govern farà inspeccions

Dani Sánchez Ugart
1 min
DOBLE MISSATGE  La Generalitat informa per carta els botiguers que la llei catalana és vigent, tot i que el decret espanyol ja està en vigor.

BarcelonaEl Govern ha enviat aquestes setmanes cartes a ajuntaments i comerciants en què diu que la la llei catalana d'horaris comercials és de compliment "obligat". Tot i així, els advocats de Pimec Comerç, una patronal comercial contrària al decret espanyol, ha admès que la norma espanyola té vigència a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la mateixa línia s'han manifestat fonts del ministeri, que apunten que la Generalitat no pot impedir ni sancionar els comerços que s'hi vulguin acollir. Fonts del departament d'Economia, per la seva banda, admeten que no poden acusar d'estar fent cap il·legalitat els botiguers que ho facin.

Tot plegat, però deixa els botiguers afectats –els establiments d'entre 150 i 300 metres quadrats, que segons la llei de la Generalitat no poden obrir els diumenges i segons l'espanyola sí–, enmig d'una "inseguretat jurídica" que els confon, lamenten.

Podeu llegir la informació completa a l'Ara Premium

stats