PLA D'AJUSTOS
Economia 25/04/2011

La Generalitat preveu acomiadar un miler de treballadors de les seves empreses públiques

Governació exigeix a les entitats una reducció del 6% de la seva massa salarial abans del 30 de juny

Efe
1 min

BarcelonaLa Generalitat acomiadarà abans de l'estiu a més de mil treballadors de les seves empreses públiques i diversos organismes en els quals hi té més del 50%. La mesura és conseqüència del pla d'ajustament que està duent a terme l'administració catalana, segons han confirmat a Efe diverses fonts del sector públic català.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han reconegut portaveus de la conselleria de Governació, responsable de la funció pública, es tracta d'un ajust que es va aprovar el febrer d'aquest any pel qual aquestes empreses públiques i entitats han de reduir un 6% de la seva massa salarial o un 5% de la seva plantilla abans del 30 de juny. Fins aleshores no es coneixerà la xifra exacta d'afectats. p { margin-bottom: 0.21cm; }

Fonts de Governació asseguren que, en tot cas, no s'arribarà als 2.400 acomiadaments perquè s'intentarà reduir despeses a través del no cobriment de les baixes i les suplències i reduccions horàries per intentar que l'ajust resulti el menys traumàtic possible i apropar-se de totes maneres a la reducció del 6% de massa salarial.

Segons els sindicats, els acomiadaments afecten a “personal fix” i ja han començat: a l'Incasòl s'han acomiadat 22 treballadors; a la promotora d'habitatge públic Adigsa hi ha hagut 20 acomiadaments; a l'Institut Cartogràfic uns altres 20 i al Parc Científic de Barcelona, 12. Governació al·lega que l'ajust no afecta a funcionaris amb una oposició guanyada i que els perjudicats són, majoritàriament, interins, personal contractat i eventuals per reforçar determinats horaris, torns o serveis.

stats